"Izmene zakona problem za Komisiju"

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta upozorila je da bi pojedina izmenjena rešenja Zakona o visokom obrazovanju ugrozila njen rad.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

21:20

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Komisija zato predlaže parlamentu da usvoji dve zakonske izmene koje bi povećale šanse da Komisija postane punopravni član Evropskog registra akreditacionih agencija i da zadrži postojeće članstvo u Evropskoj mreži akreditacionih agencija.

Komisija predlaže da se ne menja član 13, stav 16. Zakona o visokom obrazovanju u delu koji se odnosi na finansiranje rada Komisije iz ostvarenih prihoda od naknada za akreditaciju sa posebnog podračuna za ove namene, kao i da se izmeni član 13. stav 16. zakona u delu koji se odnosi na visinu naknade za akreditaciju tako što bi istu utvrđivala Komisija za akreditaciju uz saglasnost Nacionalnog saveta i vlade, a ne Nacionalni savet, uz saglasnost vlade.

"Komisija apeluje da narodni poslanici podrže predložene izmene koje se nalaze u skupštinskoj proceduri", navodi se u saopštenju.

Ističe se da bi članstvo u Evropski registar akreditacionih agencija doprinelo automatskom priznavanju diploma studijskih programa koje je Komisija akreditovala u okviru Evropskog akademskog prostora i povećanju ukupnu ocenu sistema visokog obrazovanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: