"Pajtić možda ostane premijer APV"

Predsednik SVM Ištvan Pastor ostavio je mogućnost da Bojan Pajtić ostaje pokrajinski premijer, a razgovori bi trebalo da počnu sredinom septembra.

Izvor: Beta

Utorak, 02.09.2014.

23:19

Default images

"Formalni razgovori na osnovu kojih bi onda trebalo da izvučemo neku definitivnu pouku i zaključak još nisu počeli. Planiram da ti razgovoru počnu sredinom septembra", rekao je Pastor u intervjuu za Danas.

On nije mogao da odgovori ko bi mogao da bude novi vojvođanski premijer, jer ti razgovori još nisu vođeni, ali je dodao da i sadašnji premijer može to da ostane.

"Ne postoji nijedno uslovljavanje, ni ko bi trebalo da bude, ni ko ne sme da bude premijer", rekao je Pastor.

Pastor nije želeo da postavlja rokove za završetak tih razgovora ali je rekao da bi voleo da oni budu okonačani "veoma brzo".

"Nije mi namera da se mrcvarim, ili da se tema razvlači, jer mislim da sve to već dovoljno dugo traje. Učiniću maksimalan napor da se ti razgovori okončaju u jednom, ili najviše dva daha", rekao je on i ocenio da je mala šansa da se napravi vlada širokog konsezusa.

Govoreći o rešavanju suštinskih pitanja, poput zakona o finansiranju i nadležnostima, Pastor je rekao da se ta pitanja mogu rešavati samo u saradnji republičkog i pokrajinskog nivoa.

"Pokazalo se da ovako kako sada funkcioniše, ova pitanja ne dolaze u fazu rešavanja. Ako je bilo moguće da se dogovorimo oko usvajanja Statuta, zašto ne bismo mogli i ovo sve ostalo tako da rešimo. Reč je o pitanjima koja su još manje politički obojena u odnosu na Statut", rekao je Pastor.

Pastor je prethodno sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio saradnju na pokrajinskom nivou i predložio formiranje koncentracione vlade, što nije bilo prihvatljivo za DS. DS, LSV i NDS su pregovarali o zajedničkom nastupu, odnosno ulasku NDS u pokrajinsku vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: