Nema mirovnog sporazuma sa Kosovom

Rezultat briselskog dijaloga "neće biti mirovni sporazum" Srbije i Kosova, izjavila je ministarka Jadranka Joksimović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

14:38

Default images

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila da je izjava odlazećeg kosovskog premijera Hašima Tačija da Kosovo i Srbija treba uskoro da potpišu međudržavni mirovni sporazuma, kao uvod za početak druge faze dijaloga, više "namenjena unutrašnjoj javnosti".

"Čini mi se da je, zbog različitih političkih okolnosti u Prištini, takva izjava više namenjena njihovoj javnosti i unutrašnjepolitičkim dešavanjima", rekla je ona u izjavi Tanjugu i ponovila da krajnji rezultat dijaloga Beograda i Prištine neće biti mirovni sporazum.

"To nije forma koja je na bilo koji način predviđena i zato dijalog postoji. Ne bismo valjda ni mi ni neka druga strana učestvovali u nečemu u čemu se unapred zna šta će biti krajnji rezultat", navodi ona.

Joksimovićeva ističe da je za Beograd briselski dijalog "najprihvatljivija forma za pokušaj da se pronađe rešenje koje će, pre svega, zadovoljiti interese naše zajednice na Kosovu".

"Ono što mi vidimo kao najvažnije, to je da zaštitimo i promovišemo suštinska pitanja dnevnog života naših građana i onoga što je za njih najvažnije", rekla je ministarka zaključivši da je to suština, a ne političko priželjkivanje neke forme, koje jednostavno "nije tema za nas".

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da Srbija i Kosovo neće potpisati međudržavni mirovni sporazum na kraju pregovaračkog procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: