Nikolić se oprostio od ambasadora

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio u odvojene oproštajne posete ambasadore Francuske I Mađarske, Fransoa Gzavijea Denioa i Oskara Nikovica.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

14:00

Default images

Predsednik Nikolić je zahvalivši se ambasadoru Francuske Republike na izvanrednoj saradnji, konstatovao da ništa ne može da naruši duboke i istorijske prijateljske veze dva naroda, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

„Imali ste priliku da budete sa nama kada nismo bili toliko uspešni i kada to jesmo, ali se trudimo da postignemo što bolje rezultate u interesu gradjana Srbije“, naglasio je predsednik Nikolić i dodao da se danas oslanjamo na Francusku snažnije nego pre.

Predsednik je naglasio da je Srbija zahvalna na podršci Francuskoj, posebno na pokroviteljstvu francuskog predsednika Fransoa Olanda na donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći poplavljenim područjima.

Ekonomski odnosi, podvukao je predsednik Srbije, treba dodatno da se osnaže i potrebno je uložiti dodatne napore u ostvarivanju kontakata sa francuskim investitorima.
Tanjug
Ambasador Denio je naglasio zajednički napor dve strane na podizanju političke saradnje na najviši mogući nivo.“ Srbija je ključna zemlja na Balkanu i vidimo je kao partnera u EU“, podvukao je ambasador Francuske. On je posebno istakao unapredjenje odnosa u regionu, koji su se desili zahvaljujući inicijativi predsednik

Tomislava Nikolića. Takodje je izrazio nadu da će pokrenuti talas regionalnog pomirenja da se nastavi, istakavši da je inicijativa predsednika Srbije da BiH uključi u donatorsku konferenciju nakon poplava izraz političke mudrosti.

"Donatorska konferencija je doživela neslućen uspeh“ naglasio je Denio. Činjenica da je predsednik Francuske Oland pristvovao regionalnoj konferenciji na Brdu kod Kranja nije slučajna i pokazuje inicijativu te zemlje da se vrati na Balkan.

Predsednik Nikolić se, takodje, zahvalio i ambasadoru Madjarske na velikom doprinosu u unapredjenju bilateralnih odnosa dve zemlje i istakao da je postignuto istorijsko pomirenje dva naroda. "Mi smo zajedničkim naporima razbili mnoge predrasude, pokazali smo da dobra volja može da prevazidje probleme iz prošlosti“, naglasio je predsednik Nikolić.

Ambasador Nikovic se zahvalio predsedniku na inicijativi i naglasio da je za kratko vreme postignut ogroman napredak u bilateralnim odnosima. "Napravili smo prvi veliki korak, razbijene su mnoge predrasude i mitovi i treba nastaviti u tom duhu“, naglasio je ambasador Madjarske i dodao da će prijateljtvo sa srpskim narodom zauvek nositi u srcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: