Al Kaida pogubila američke špijune

Pripadnici Al Kaide pogubili su u Jemenu trojicu muškaraca pod optužbom da su špijunirali tu terorističku organizaciju za američku obaveštajnu službu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.09.2014.

18:45

Default images

Oni su optuženi da su ugradili elektronske čipove u vozila Al Kaide, kako bi ih američke bespilotne letelice locirale i uništile.

U Jemenu je u napadima američkih dronova dosad poginulo više desetina članova Al Kaide, među kojima je bilo i lidera te organizacije.

"Militanti Al Kaide su iz vatrenog oružja pogubili trojicu muškaraca, pošto su ih prethodno mučili", izjavio je za francusku agenciju jedan neimenovani jemenski bezbednosni zvaničnik.

On je dodao da su stanovnici jugoistočne provincije Hadramavt pronašli dva tela u gradu Šibam, dok je treće telo pronađeno u obližnjem gradu Koton.

Zvaničnik nije naveo da li su pogubljeni "špijuni" bili vojnici ili civili, ali lokalno stanovništvo navodi da su tela, ubrzo pošto su pronađena, pokupili vojnici.

Pored tela su pronađene poruke u kojima se navodi da su "mudžahedini zarobili grupu špijuna koji su se prodali đavolu za nekoliko rijala (jemenska valuta). Oni su izviđali u ime nevernika, koji upravljaju svojim letelicama sa neba."

"Svima onima koji razmišljaju da budu vodiči za Amerikance i druge nevernike poručujemo da će svakog špijuna stići ruka mudžahedina", upozorili su militanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: