Rusija i Evropa više nisu partneri

Rusija je "de fakto okončala svoje partnerstvo" sa Evropom, izjavio je u Gdanjsku nemački predsednik Joahim Gauk.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 01.09.2014.

18:33

Default images

On je govorio o "novom oružanom sukobu na granicama Evrope", u Ukrajini na obeležavanju 75. godišnjice od početka Drugog svetsko rata, u Poljskoj.

"Želimo partnerstvo i dobrosusedske odnose s Rusijom u budućnosti", ali pod uslovom da Moskva promeni politiku i "vrati se poštovanju ljudskih prava", rekao je Gauk.

Kameron: Ruske trupe neprihvatljive

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je prisustvo ruskih trupa na ukrajinskoj teritoriji je "neopravdano i neprihvatljivo".

Kameron je upozorio Moskvu da će njen odnos sa ostatkom sveta biti ubuduće "radikalno drugačiji" ukoliko Rusija nastavi sa sadašnjom politikom u Ukrajini.

"Rusija izgleda pokušava da natera Ukrajinu da se odrekne svojih demokratskih opredeljenja", rekao je Kameron pred britanskim parlamentom.

Dok šefovi zapadnih sila najavljuju nove sankcije Rusiji, smatrajući je odgovornom za krizu na istoku Ukrajine, zvanični Kremlj podseća da u ratu nisu Ukrajina i Rusija, već da su sukobi proruskih i vladinih snaga na istoku - unutrašnje pitanje Ukrajine koje treba da reši zvanični Kijev ukoliko za to ima volje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: