Ubio lopova, osuđen na 6 godina

Britanac Derek Grant osuđen je na šest godina zatvora zbog ubistva čoveka koji je njegovom sinu prethodno ukrao mobilni telefon.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

14:25

Default images

38-godišnjak se sukobio sa devet godina mlađim Patrikom Bredlijem 30. avgusta prošle godine, Bredli je najpre ubo Granta u oko, posle čega je Grant njemu zadao smrtonosan udarac, takođe nožem. Najpre je bio osuđen za ubistvo, a posle nagodbe sa tužilaštvom priznao je krivicu i osuđen za ubistvo u samoodbrani.

Sudija Visokog suda u Livingstonu Lord Bojd istakao je da je Bredli bio osvedočeni nasilnik koji je desetak puta osuđivan za krivična dela, ali to nije bila olakšavanjuća okolnost Grantu.

“Vi to niste znali u trenutku kada ste se sukobili. Ono što ste znali je da je on opljačkao vašeg sina i oteo mu ajfon uz pretnju nožem. Mogli ste jednostavno da pozovete policiju i ona bi pronašla Bredlija jer svaki ajfon ima opciju pronalaženja“, obratio se sudija Grantu.

Grant je u sukobu sa Bredlijem izgubio oko, čime je ostao i bez posla koji je do tada obavljao, bio je vozač kurirske službe. Po saznanju da je nasilnik njegovom sinu oteo telefon, Bredli je krenuo u potragu za njim zajedno sa dvojicom mlađih sinova, koji su takođe bili na optuženičkoj klupi, ali su oslobođeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: