Turska: Poternice za 34 policajca

U 16 turskih gradova sprovedena je racija i pritvoreno je najmanje 20, dok je raspisana poternica za ukupno 34 policajca, optuženih za zaveru protiv Vlade.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.09.2014.

13:02

Default images

To je četvrti talas racija od jula ove godine posle optužbi predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se turska policija urotila protiv njega i opisao ih kao "paralelnu državu unutar snaga bezbednosti", javljaju turski mediji.

Nalozi za hapšenje izdati su za najmanje 34 policajca optuženih za niz krivičnih dela, uključujući ilegalno prisluškivanje najviših zvaničnika i pokušaja zbacivanja vlade, prenela je agencija AFP.

Hapšenja su usledila četiri dana pošto je Erdogan zvanično položio zakletvu i premijersku funkciju zamenio mestom predsednika države, a pošto je apsolutnom većinom pobedio u prvom krugu izbora 10. augusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: