Kijev: Direktna agresija Rusije

Petro Porošenko optužio Rusiju da je pokrenula "direktnu i otvorenu agresiju", koja je izmenila balans u sukobima ukrajinskih snaga sa proruskim aktivistima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.09.2014.

09:49

Default images

"Susedna država je pokrenula direktnu i otvorenu agresiju protiv Ukrajine. To je radiklano izemenilo situaciju u zoni sukoba", rekao je predsednik Ukrajine u govoru na vojnoj akakdemiji u Kijevu, preneo je Rojters.

Nakon prošlonedeljnih dogadjaja u Ukrajini, kada su ukrajinske snage pretrpele velike poraze u sukobima sa proruskim aktivistima, biće izvršene velike personalne promene u ukrajinskoj vojsci, rekao je predsednik Ukrajine.

S druge strane,šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio da neće biti vojne intervencija Rusije u Ukrajini ali da se ukrajinska vojska mora povući s položaja s kojih može da gađa civilne ciljeve.

Ukrajinski ministar odbrane: Ruskih vojnika ima u Donbasu

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej izjavio je da ruskih vojnika ima u Donjecku i Lugansku i da je "Ukrajina u ratu sa Rusijom".

"Ruskih vojnika ima ne samo u Donjecku, već i u zoni aerodroma u Lugansku. Ima ih i u drugim gradovima", rekao je ministar za televiziju Inter.

On je rekao da "Rusija odlučuje o tome šta će se dogoditi u Donbasu", industrijskom regionu u kojem se nalaze rudnici uglja, a gde su i Donjeck i Lugansk.

Kijev i Zapad tvrde da Moskva u istočnu Ukrajinu šalje vojnike da podrže proruske pobunjenike koji se bore protiv snaga lojalnim Kijevu, što Rusija negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: