Vlada DPK - Samoopredeljenje?

Član predsedništva Demokratske partije Kosova (DPK) Džavit Haliti smatra da bi mogla da funkcioniše kosovska vlada koju bi činile DPK i Samoopredeljenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

22:23

Default images

''Albin Kurti nije veći patriota od Hasim Tačija, njih dvojica su sarađivali nekada, u vreme OVK'', rekao je Haliti navodeći da bi bilo dobro da se njih dvojica sretnu i razgovaraju.

Pregovori za formiranje vlade sa Samoopredeljenjem nisu isključeni, ukoliko ne uspe saradnja sa koalicionim blokom, precizirao je Haliti za TV Klan Kosova.

Haliti je izrazio želju da neko preduzme inicijativu kako bi se debokirao ''politički čvor'' na Kosovu.

Prema njegovom mišljenju, inicijativu može da preduzme i predsednica Kosova i da pozove sve političke partije na razgovor kako bi se razmrsio taj čvor.

''To bi bilo poželjno'', rekao je Haliti zamolivši da ''neko'' već preduzme inicijativu inicijativu i da razgovaraju bilo kao političke partije, bilo kao parlamentarne grupe.

Govoreći o odluci ustavnog suda Haliti je rekao da se nadao da će odluka tog suda da otvori put deblokiranju političke situacije, ali da se umesto toga dogodilo stanje ''političkog grča''.

Haliti je dodao i da ne vidi nikakav problem da u tome da DPK bude dobrovoljno u opoziciji, jer će tako, prema njegovom mišljenju dodatno ojačati i ''voditi glavnu reč na Kosovu''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: