Srpski policajac oslobođen optužbi

Srpski policajac Laza Lazić iz Štrpca oslobođen je pred Osnovnim sudom u Uroševcu svih optužbi, koje su ga teretile za teška krivična dela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

18:52

Default images

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Uroševcu je Lazića teretilo, između ostalog, za krivično delo udruživanja radi vršenja protivustavnih akata i lažno predstavljanje kao službeno lice, a u sudskom pritvoru u Gnjilanu je proveo puna četiri meseca.

Nakon što je Vlada Srbije dala garancije za Lazića, predmet je od lokalnog pravosuđa preuzeo Euleks, a češki sudija Vladimir Mikula ga je oslobodio iz pritvora.

Advokat Laze Lazića, Dejan A. Vasić, potvrdio je da je postupak protiv njegovog klijenta obustavljen.

"Danas sam iz policijske stanice u Uroševcu preuzeo sve predmete koje je Kosovska policija zaplenila prilikom hapšenja mog klijenta i pretresa njegove porodične kuće. Zaplenjene stvari su vraćene na krajnje korektan i efikasan način", rekao je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: