Haradinaj kandidat za premijera

Lideri kolacije DSK-ABK-IK nominovali su Ramuša Haradinaja za kandidata za premijera.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

16:20

Default images

Oni su najstarijoj poslanici u kosovskom parlamentu Flori Brovini uputili su ultimatum da što hitnije sazove zasedanje skupštine i time uvaži volju većine u tom telu.

Na današnjem sastanku u Prištini lideri su tri stranke koje čine koaliciju razmotrili i postupke koje bi vetualno preduzeli u slučaju da Brovina ne ispoštuje njihov zahtev.

Nakon sastanka Haradinaj je okupljenim novinarima pred ulazom u skupštinu rekao da su se danas bavili pretežno sazivanjem parlamenta i zadacima vezanim za to.

"To je naše pravo i mi ćemo sazvati sednicu ako gospodja Brovina ne bude obavila taj zadatak", rekao je Haradinaj, kritikujući Hašima Tačija imnjegovu DPK, koji, kako je rekao, izjavama samo žele da dobjiu navremenu i da izazovu konfuziju.

Istovremeno lider Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj apelovao je na Floru Brovinu da deluje što hitnije, da zakaže sednicu i time uvaži volju većine u kosovskoj skupštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: