Teško povređen od strujnog udara

Jedan mladić teško je povređen kada je u ponedeljak ujutru doživeo strujni udar na železničkoj stanici u Jagodini.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.09.2014.

14:37

Default images

On se približio kontaktnoj mreži koja je bila pod naponom od 25.000 volti. Zbog teških opekotina koje je zadobio iz bolnice u Jagodini prebačen je u Beograd.

Pretpostavlja se da se mladić popeo na neki od vagona i da se tada našao u strujnom kolu železničke kontaktne mreže.

Železnice Srbije su upozorile da zbog velikog napona struje od 25 000 volti, koji prolazi kroz kontaktnu mrežu, nije neophodno da se ona dodirne pa da se doživi strujni udar, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može biti i do dva metra udaljeno od kontaktne mreže.

"Od posledica strujnog udara zbog kontaktne mreže prošle godine su na srpskim prugama dva lica poginula (u Nišu i Šidu), dok je u Sremskoj Mitrovici jedna osoba teže povređena, a ove godine jedno maloletno lice je poginulo (u Batajnici), a dve osobe povređene (u Petrovaradinu i Čačku)", navodi se u saopštenju Železnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: