UKR: Sukob s kopna prešao i na more

Ukrajinska pogranična služba saopštila je da su dva njihova patrolna broda napadunuta u blizini grada Marijupolj na obali Azovskog mora.

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

21:31

Default images

"Potvrđujemo da je pucano na naša dva patrolna čamca kod Marijupolja", rekao je portparol pogranične službe u Donjecku za agenciju AFP.

Ovaj grad se nalazi oko 50 kilometara od ruske granice i 35 kilometara od Novoazovska koji su preuzele proruske snage.

Pogranična služba nije mogla da potvrdi izveštaje da je čamce potopilo rusko vazduhoplovstvo, kao ni da li je u incidentu bilo povredjenih, navodi AFP.

Kako je preneo Rojters, jedan od komandanata proruskih snaga Igor Strelkov naveo je na jednoj društvenoj mreži da su proruske milicije izvele taj napad i da je "time nanet prvi poraz neprijatelju na moru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: