Đurić: Potreban dogovor sa Euleksom

Direktor kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio je da su novi pritisci na predstavnike kosovskih Srba neprihvatljivi.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.08.2014.

15:23

Default images

On je dodao da to znatno otežava napore za normalizaciju i pozvao lokalne Srbe da u dijalogu sa Euleksom rešavaju otvorena pitanja.

Đurić je, povodom naloga Euleksovog tužioca za hapšenje bivšeg gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića i bivšeg predsednika te opštine Slaviše Ristića, pozvao sve koji donose odluke o radu pravosudnih organa na severu Kosova da te odluke donose na odgovoran način, imajući u vidu posledice koje svako krivično gonjenje može da izazove u političkom smislu - eventualni porast tenzija i destabilizaciju.

"Potpuno sam uveren da Ristić i Vulović svoju zajednicu predstavljaju u dobroj veri i zato mislim da nema nikakvog razloga da naša zajednica bude izložena dodatnim pritiscima, a veoma je važno da se sva otvorena pitanja rešavaju u dijalogu sa Euleksom", rekao je Đurić.

Đurić je istakao da su nalozi za hapšenje Ristića i Vulovića uneli veliki nemir medju Srbe na Kosovu.

"Ostaje otvoren naš poziv da predstavnici Srba sa Kosova hitno sednu za sto sa predstavnicima Euleksa kako bi se pronašlo valjano i zadovoljavajuće rešenje", rekao je Đurić.

Vršiteljka dužnosti šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je ranije danas da su izdati nalozi za hapšenje Ristića i Vulovića i precizirala da je Vulović osumnjičen za organizovanje bekstva uhapšenih, a Ristić za teško ubistvo i ugrožavanje UN i pridruženog osoblja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: