Zalivske zemlje osudile akcije IS

Šest članica Saveta za saradnju zalivskih zemalja osudilo je danas, na sastanku u Saudijskoj Arabiji, delovanje džihadista Islamske države u Iraku i Siriji.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

23:31

Default images

Kako su saopštili, oni su osudili njihovu ekstremnu interpretaciju islama.

"Žestoko osuđujemo one koji koriste islam kao izgovor za ubijanje i proterivanje Iračana i Sirijaca", izjavio je kuvajtski ministar spoljnih poslova Sabah Haled Al-Sabah na sastanku u Džedi.

Savet za saradnju zalivskih zemalja, koji čine Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Oman, podržavaju rezoluciju Saveta bezbednosti UN meseca kojom se pozivaju "sve države članice da preduzmu mere suzbijanja regrutovanja "stranih terorističkih boraca".

Ekstremistička organizacija Islamska država je krajem juna proglasila "islamski kalifat" na teritorijama koje su pod njihovom kontrolom u Iraku i Siriji, podsetila je agencija AFP.

Kuvajtski ministar, koji trenutno po principu rotacije predsedava Savetom, pozdravio je sporazum o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Al-Sabah je pozvao na "međunarodnu zaštitu Palestinaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: