Antiratni protest pred samit NATO-a

Oko hiljadu aktivista za mir protestovalo je danas u Njuportu, gradu na jugu Velsa u kojem će se u četvrtak i petak održati samit NATO.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

18:58

Default images

Na poziv grupa za borbu protiv ratnih sukoba i nuklearnog naoružavanja "Stop the War" i "Campaign for Nuclear Disarmament" (CND), demonstranti iz Britanije, SAD, Francuske i Belgije, u protestnoj povorci mirno su prošli ulicama tog grada.

Oni su pozvali na "zaustavljanje ratova u Iraku i Ukrajini", "prestanak naoružavanja Izraela" i "oslobađanje Palestine".

Vise od 150 šefova država i ministara očekuje se na samitu NATO kod Njuporta, u trenutku velike napetosti u odnosima Zapada i Rusije zbog ukrajinske krize.

Samit će se održati pod velikim obezbeđenjem u luksuznom hotelskom kompleksu Seltik Menor, u blizini tog grada u Velsu.

Oko 9.500 policajaca biće mobilisano kako bi obezbeđivalo skup, a više od 15 kilometara ograde već je postavljeno oko važnih mesta u Njuportu i susednom Kardifu.

Organizatori se nadaju da će sprečiti nerede kakvi su obeležili samit G20 u Londonu 2009, kada je jedna osoba poginula.

Anti-NATO demonstranti sutra će u Njuportu održati "kontra-samit" u jednom od parkova tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: