Mirovnjaci zarobljeni pa pušteni

Sirijski pobunjenici napali su filipinske mirovnjake na Golanskoj visoravni, izjavio je ministar odbrane Filipina Valter Gazmin.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

12:15

Default images

U seriji tekstualnih poruka, on je poručio novinarima da se jedna grupa filipinskih vojnika koja upravlja jednom bazom Ujedinjih nacija "izvukla", dok je druga grupa filipinskih vojnika u drugoj bazi "napadnuta".

Gazmin je naveo da je napad počeo u subotu ujutru i nije precizirao da li je bilo žrtava. U međuvremenu, portparol filipinske vojske Ramon Zagala izjavio je da su filipinski vojnici napadnuti, ali da su svi bezbedni.

Filipinska vojska je navela da se u bazi koja je napadnuta nalazi 40 filipinskih vojnika, dok se u drugoj bazi nalazi njih 35. Grupa od 72 filipinska mirovnjaka odbila je da se preda, i kako su agencije ranije izvestile, oni su bili zatvoreni u dve baze na sirijskoj strani granice.

Vojni zvaničnici Fidžija ranije su saopštili da ne znaju gde se nalaze 44 mirovnjaka koja su zarobili sirijski pobunjenici na Golanskoj visoravni.

Mirovnjaci sa Fidžija su zarobljeni u sredu kada su sirijski pobunjenici bliski Al-Nusra frontu, ogranku Al Kaide, napali jedan prelaz na Golanskoj visoravni, navodi AFP. Oni su pripadnici UNDOF snaga stacioniranih u tampon zoni sa zadatkom da nadgledaju primirje između Sirije i Izraela od 1974. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: