Omerović podseća - 11.175 nestalih

Meho Omerović, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava, podsetio je da se i danas 11.175 osoba vode kao nestale.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.08.2014.

22:45

Default images

Omerović je naglasio obavezu da njihova sudbina bude razotkrivena.

''Tužno je danas podsetiti se onih o čijoj sudbini njihovi najbliži još ne znaju ništa. Ukupno 11.175 osoba se još vode kao nestale. Možemo mi svi u regionu pričati o saradnji, stabilnosti, ekonomskoj povezanosti, unapređenju diplomatskih odnosa kako bi se otvorile mogućnosti za prosperitet regiona Zapadnog Balkana, ali ako zaboravimo ove ljude i njihove porodice, zaboravićemo da smo ljudi!", istakao je Omerović povodom Međunarodnog dana nestalih.

U izjavi za agenciju Tanjug, Omerović je dodao da veruje da će Mostarska deklaracija ''prevazići svoje ime, svoj simboličan gest i da će se sa reči preći na dela".

"Potpisi četvorice predsednika država su obaveza za sve nas da pre svega razotkrijemo sudbinu nestalih na prostorima bivše Jugoslavije. Svako ima pravo da mu se zna čak i grobno mesto. To je najmanje što kao ljudi možemo učiniti jedni drugima. Inače, postavlja se pitanje da li smo ljudi!", zaključio je Omerović.

Dan nestalih obeležen je i u BiH i Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: