Fond za lečenje u inostranstvu

Vlada Srbije donela je na današnoj sednici Odluku o otvaranju Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.08.2014.

19:08

Default images

Fond se otvara radi obezbeđivanja dodatnih sredstava, jer Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi sva sredstva za lečenje pacijenata, posebno dece i mladih, čije se bolesti ne mogu uspešno lečiti u domaćim zdravstvenim ustanovama, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Za lečenje u inostranstvu su neophodna značajna finansijska sredstva, podseća se u saopštenju.

Sredstva Fonda će, kako je navedeno, odobravati republičke stručne komisije koje će formirati ministar zdravlja, a odluke o dodeli sredstava će biti objavljivane na internet stranici Ministarstva zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: