"Poboljšati zdravstvo u Sandžaku"

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin tražio je da se poboljša mreža zdravstvenih ustanova i kvalitet zdravstvenih usluga u Sandžaku.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

23:17

Default images

Predsednik SDA Sandžaka i šef manjinske poslaničke grupe "SDA Sandžaka-PDD", dr Sulejman Ugljanin je na današnjem zasedanju Skupštine Srbije govorio o problemima sa kojima se susreću građani Sandžaka kada je u pitanju zdravstvena zaštita, bez obzira koje su vere i nacije.

Ugljanin je naglasio da je za vreme dok je bio gradonačelnik Novog Pazara i ministar u Vladi Srbije predlagao kolegama konkretne mere kako bi se u zdravstvu uveo red, jer prema broju stanovnika u poređenju sa drugim mestima zdravstvena zaštita u sandžačkim gradovima je mnogo manja i niži je nivo zdravstvenih usluga.

On je istakao da je skoro dva mandata insistirao na sednicama Vlade da se otvori Zavod za javno zdravlje, koji je veoma značajan za razvoj zdravstva u našoj zemlji, posebno u Sandžaku, međutim nije naišao na razumevanje. Osnivanjem Zavoda bi se pomoglo zdravstvu u Sandžaku, gde se u prethodnih 20 godina uopšte nije investiralo.

Kao konkretan primjer nebrige navedena je Sjenica, gde još uvek ne postoji opšta bolnica i gde ih zdravstveni sistem primorava da idu na dalje lečenje u Užice, umesto u Novi Pazar koji im je mnogo bliži.

Ugljanin je pozvao nadležne da isprave nepravdu prema Sandžaku i da se promeni mreža zdravstvenih ustanova, osnuje Zavod za javno zdravlje i investira u zdravstvene kapacitete, kako bi se stvorili uslovi da građani koriste svoja prava na zdravstvenu zaštitu tamo gde žive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: