Španija: Zaplenjeno 2,8 tona hašiša

Španska policija je nedavno presekla lanac krijumčarenja hašiša iz Maroka, zaplenivši 2,8 tona hašiša, objavljeno je danas.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

16:55

Default images

Sve je počelo 8. jula, kada je slučajni prolaznik rano ujutru pozvao policiju jer je na plaži blizu Marbelje uočio sumnjivu grupu ljudi koja je iz brzog gumenog čamca istovarivala pakete, prenosi AFP.

Policija je brzo stigla na plažu, pa su se istovarivači droge zatečeni na delu razbežali - neki automobilima dok su drugi nestali u obližnjem žbunju. Za sobom su ostavili deset bala sa ukupno oko 310 kg hašiša.

Policija je tog dana uspela da uhvati trojicu begunaca, a sutradan su uhapsili vozača jednog od automobila kojim je obavljeno bekstvo. U njegovom autu su pronašli još preko 430 kg hašiša.

Nekoliko dana kasnije je uhapšen i peti čovek povezan sa krijumčarenjem hašiša. U njegovoj kući su pronađene još 63 bale sa preko 1,9 tona hašiša.

Uhapšenu petorku čine tri Marokanca i dva Španca, starosti od 28 do 40 godina.

Blizina Maroku, koji je vodeći svetski proizvođač hašiša, kao i bliske veze sa bivšim kolonijama u Latinskoj Americi, gde se najviše proizvodi kokain, čine Španiju ključnim ulaznim punktom za drogu namenjenu Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: