Džolijeva zabrinuta zbog izbeglica

Ambasadorka dobre volje UN-a Andželina Džoli, izrazila je zabrinutost zbog rastućeg broja izbeglica iz Sirije, iz koje je otišlo više od tri miliona ljudi.

Izvor: Beta-AFP

Petak, 29.08.2014.

14:49

Default images

"Ta tri miliona izbeglica ne predstavljaju samo novi statistički podatak, već znak kolektivnog neuspeha da se okonča građanski rat u Siriji", rekla je Andželina Džoli, prenosi Visoki komesarijat za izbeglice.

Po njenoj oceni, odluke Saveta bezbednosti UN-a se ignorišu, "ratni zločini su svakodnevni, a susedne zemlje trpe veliki teret izbeglica".

"Pored toga, mnoge sirijske izbeglice stradaju u Sredozmenom moru dok pokušavaju da se domognu Evrope", rekla je Džoli i dodala da su neophodni novi pokušaji za okončanje rata i za pomoć izbeglicama.

Ured UN za humanitarna pitanja ocenjuje da je pomoć treba poslati i za 11 miliona stanovnika ratom zahvaćene Sirije, od čega je 4,7 miliona u nepristupačnim područjima.

UN dodaju je 241.000 ljudi koji su pod opsadom zaraćenih strana, lišeno bilo kakve pomoći.

U trogodišnjem gradjanskom ratu u Siriji poginulo je više od 191.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: