2.593 žrtve sukoba u Ukrajini

U sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila do 27. avgusta poginule su 2.593 osobe a približno 6.000 je ranjeno, saopštavaju Ujedinjene nacije.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

11:25

Default images

"Faktički, broj žrtava u nasilju i sukobima na istoku Ukrajine je najverovatnije mnogo veći", navodi se u najnovijem, petom izveštaju Kancelarije Visokog komesara UN za ljudska prava posmatračke misije u Ukrajini.

Ukupno je za četiri meseca u Donjeckom basenu ranjeno 5.956 uključujući najmanje 38 dece, preneo je Itar-Tas s.

Ruska agencija navodi da je jedan od razloga za nedovoljno precizne podatke odsustvo bezbednosti, zbog čega se mnogi ljudi ne obraćaju bolnicama za pomoć, a budući da javna preduzeća ili ne rade ili rade sa teškoćama, mnogi svoje bližnje sahranjuju sami, ne obaveštavajući vlasti.

"Trenutan broj je 2.593 - što je blizu 3.000, ukoliko uključimo 298 žrtava (srušenog malezijskog aviona) avionske nesreće MH17", saopštio je pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonovič.

Prema njegovim rečima "trend je jasno alarmantan" i "postoji značajno povećanje žrtava na istoku", preneo je Rojters.

U saopštenju se, izmedju ostalog, navodi da je od 16. jula do 17. avgusta svakodnevno, u žestokim borbama, uz upotrebu teškog naoružanja sa obe strane, ginulo po 36 osoba, prenela je RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: