KiM: Saradnja bez uslovljavanja

Koalicija opozicionih stranaka na Kosovu zatražila je od Pokreta Samoopredeljenje da im ne postavlja uslove za zajednički nastup i pokušaj formiranja vlade.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

11:02

Default images

Član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši je za dnevnik Zeri izjavio kako saradnju ne treba uslovljavati.

"Niko nikome ne treba da postavlja uslove, pa ni Samoopredeljenje", rekao je Gaši komentarišući stav Samoopredeljenja da neće biti napretka u saradnji bez prethodnog potpisivanja sporazuma.

Postizborna opoziciona koalicija - DSK, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, pokušava da formira novu kosovsku vladu nakon parlamentarnih izbora 8. juna. Medjutim, u tome im je potrebna podrška Samoopredeljenja koje uslovljava time da preuzme vodeću ulogu u razgovorima sa Beogradu, kao i prekidom privatizacije.

Dardan Molićaj, sekretar Samoopredeljenja, koji je učestvovao na poslednjem sastanku stranaka izjavio je da je njegov pokret odbio da pravi nove planove sa koalicijom dok ne dobije odgovor o sporazumu koji traži.

Sa druge strane, vladu pokušava da formira i Demokratska partija Kosova premijera Hašima Tačija, ali nije jasno da li oni mogu da okupe 61 od 120 poslanika u Skupštini Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: