Đukanović zadovoljan Berlinom

Premijer CG Milo Đukanović kaže da je Konferencija u Berlinu ispunila njegova očekivanja i da je na njoj razgovarano o političko-bezbednosnim pitanjima.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

12:45

Default images

"U okviru političko-bezbednosne oblasti tretirali smo ono što su otvoreni problemi koje smo preneli u novi milenijum iz poslednje decenije prošlog veka, iz vremena krize na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Đukanović.

Na jučerašnjoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu bilo je reči i o razvoju regiona.

Djukanović je predložio da Evropska komisija kreira širi investicioni paket prema zemljama Zapadnog Balkana, koji bi pretendovao da pomogne boljem infrastrukturnom povezivanju unutar regiona.

"Sa tom pretpostavkom, jasno je da ćemo stvoriti uslove za ekonomski razvoj, otvaranje radnih mesta, a onda i napredak na planu demokratskog razvoja i ispunjavanje onih standarda koji će nas približiti punopravnom članstvu”, poručio je on.

Prema njegovim rečima, veoma je važno i to da je ovom konferencijom pokazana nova inicijativa Nemačke i EK u odnosu na zemlje Zapadnog Balkana.

"Budući da je projektovan kontinuitet ovakvih konferencija, očekujem da bi to trebalo da doprinese bržoj i kvalitetnijoj integraciji svih zemalja Zapadnog Balkana", zaključio je crnogorski premijer.

Juče je u Berlinu održana Konferencija Zapadni Balkan na kojoj su uučestvovali premijeri Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova, kao i premijeri Slovenije i Hrvatske. Konferenciju je organizovala nemačka kancelarka Angela Merkel koja je uz najviše zvaničnike EU poručila da
proces širenja EU na Zapadni Balkan teče brzo, ali da to zavisi od samih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: