Niš: Klinički asistenti "ukinuti"

Prodekan medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Zoran Radovanović potvrdio je da su ugovori sa 24 klinička asistenta raskinuti po nalogu Ministarstva prosvete.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

15:23

Default images

Upravni nadzor izvršen je jula ove godine posle predstavki članova ranijeg rukovodstva Medicinskog fakulteta i na osnovu anonimnih predstavki, a Ministarstvo prosvete naložilo je da se ugovori o njihovom angažovanju u izvođenju vežbi raskinu, jer zakon ne poznaje "kliničke asistente", kazao je Radovanović, koji je i direktor KC Niš, Tanjugu.

Reč je o mladim stručnjacima koji su u radnom odnosu u Kliničkom centru, a za izvođenje vežbi fakultet ih je angažovao po ugovoru i mesečno su za to angažovanje dobijali po 17.000 dinara, dodao je Radovanović, prodekan za kliničko zdravstvo Medicinskog fakulteta.

Među 24 angažovanih je 18 doktora nauka i nije tačno da su to sve deca lekara i profesora Medicinskog fakulteta, napomenuo je Radovanović.

Ranije rukovodstvo angažovalo je 21 kliničkog asistenta, a sadašnje samo tri, kazao je Radovanović i istakao da se sa angažovanjem prestalo odmah po saznanju da to nije u skladu sa zakonom.

Zbog propusta, aktuelni dekan prof. dr Stevan Ilić smenio je šefa pravne službe, napomenuo je Radovanović.

Obaveštenje da su ugovori raskinuti poslato je Ministarstvu prosvete, rekao je Radovanović i ukazao da prestanak angažovanja 24 stručnjaka ugrožava redovno održavanje vežbi.

Zbog toga ćemo, kako je dodao, zajedno sa Ministarstvom morati da potražimo rešenje koje je u skladu sa zakonom kako ne bi došlo do zastoja u redovnom održavanju nastave.

Radovanović ukazuje da bi otkazivanjem ugovora mogla da bude ugrožena i akreditacija fakulteta.

On je rekao da bi sastanak u Ministarstvu mogao da bude zakazan već naredne sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: