Nova oprema za bebe u Višegradskoj

U nastavljenoj akciji "Zajedno za bebe", koju zajednički realizuju Komercijalna banka i Fond B92, uručena je nova oprema porodilištu u Višegradskoj.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

13:23

Default images

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije tako je postala druga zdravstvena ustanova za koju je nabavljena oprema u okviru ove zajedničke akcije.

Korišćenjem platnih kartica, umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

Svakim plaćanjem jednom od kartica Komercijalne banke izdvaja se po dva dinara sredstava za obnovu porodilišta u Srbiji. Akcija traje do 31. decembra.
Foto: Fond B92
"Veoma smo srećni i ponosni jer akcija 'Zajedno za bebe' zaista opravdava svoje ime. Zahvaljujući našim klijentima i zajedno sa našim partnerom - Fondom B92, uspeli smo da samo mesec dana nakon prve donacije budućim mamama u još jednom porodilištu pružimo uslove za bolju negu i osećaj sigurnosti, a osoblju bolje uslove za rad. I ne nameravamo da tu stanemo - uskoro se vidimo u Knjaževcu." - poručila je Slavica Đorđević, članica Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Do sada je u akciji "Bitka za porodilišta" prikupljeno u novcu i opremi više od 2 miliona evra, kompletno je opremljeno 11 porodilišta i dečijih klinika (dve klinike u Novom Sadu, Sremska Mitrovica, Užice, Kragujevac, KBC Zvezdara u Beogradu, Kraljevo, Vršac, Pančevo, Šabac i Leskovac). Još 47 porodilišta i dečijih klinika čekaju opremu.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Veran Matić takođe je bio na uručivanju opreme: "Hteo bih da istaknem da je ovo jedna od najboljih saradnji koje smo imali do sada u ovoj akciji. Bitka za porodilišta je naišla na male probleme, jer potrebna su velika sredstva da se ona privede kraju, ali udruživanjem snaga rezultati se vide odmah. Nastavljamo dalje, dok se ne obnove sva porodilišta."
Foto: Fond B92
Ovom donacijom uručeno je deset infuzionih i špric pumpi, kao sonde sa pratećom opremom za dva CTG aparata porodilištu u Višegradskoj u Beogradu.

Upravo zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, koji su od 1. juna ostvarili više od 3,5 miliona transakcija na POS terminalima, porodilište je dobilo opremu koja će poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.

Prof. dr Saša Kadija, zamenica direktora klinike, zahvalila se svima i potvrdila da će ova donacija dodatno poboljšati rad medicinskog osoblja, ali i boravak svih trudnica na klinici:

"Mi smo najveće porodilište na ovim prostorima. Ovde se godišnje obavi preko sedam hiljada porođaja. Ali potrebno je obezbediti i negu za prevremeno rođene bebe, ili one koje imaju, to nažalost moram da kažem, zdravstvenih problema. Ovom donacijom opreme sigurno ćemo biti uspešniji u sprovođenju tog zadatka."

Tačan iznos donacija i praćenje rezultata akcije vidljivo je na brojaču transakcija koji je postavljen na Internet sajtu Komercijalne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: