I video nadzor i zaštita podataka

Poverenik Rodoljub Šabić i ministar Nebojša Stefanović saglasili se da treba unaprediti sistem video nadzora saobraćaja i garantovati zaštitu ličnih podataka.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

11:07

Default images

Kako je saopšteno iz kabineta poverenika, Šabić i Stefanović razgovarali su o pitanjima unapređenja normativnog okvira i drugih uslova u vezi sa raznim obradama ličnih podataka koje obavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored više tema u vezi sa obradom podataka o ličnosti poseban akcenat razgovora bio je na pitanjima video-nadzora u oblasti bezbednosti saobraća, piše u saopštenju.

Kako se navodi, zajednički je konstatovano da ne samo nekoliko poslednjih tragičnih dogadjaja koji su dobili veliki publicitet u javnosti, nego ukupna situacija ukazuju na potrebu unapredjenja tog sistema.

Poverenik i ministar su se složili da je "potrebno i nužno da se obezbedjenjem normativnih, finansijskih, materijalnih i logističkih pretpostavki stvaraju uslovi za funkcionisanje jednog savremenog sistema video sistema nadzora saobraćaaja koji će policiji omogućiti efikasno otkrivanje počinioca krivičnih dela i obezbedjivanja potrebnih dokaza u krivičnom postupku".

Oni su ocenili da taj sistem istovremeno mora i garantovati da će podaci o ličnosti biti korišćeni isklj˜učivo u svrhe predvidjene zakonom i isklјučiti, odnosno na minimum svesti moguće zloupotrebe tih podataka i jemčiti da će u slučaju eventualnih zloupotreba počinioci biti lako identifikovani i kažnjeni, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: