Predsednik sa delegacijom slavista

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa delegacijom Svetske organizacije slavista, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

07:43

Default images

Nikolić je visoki pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista koji će naša zemlja organizovati 2018. godine

Od septembra 2013. godine do kraja 2018. godine Srbija je predsedavajuća zemlja Svetskoj organizaciji slavista što je ne samo ogromna čast, već i priznanje slavistima i filolozima naše zemlje na doprinosu svetskoj akademskoj zajednici.

Na petnaestom kongresu, u jakoj konkurenciji, jednoglasnom podrškom nacionalnih komiteta, članica Svetske organizacije slavista, Srbija je izabrana za organizatora šesnaestog Medjunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista 2018. godine.

Tako se ostvaruje gotovo vekovni san Aleksandra Belića, Pavla Popovića i niza generacija slavista i filologa Srbije, da naša zemlja bude domaćin najprestižnijeg slavističkog naučnog skupa i jednog od najstarijih i najuglednijih dogadjaja svetske akademske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: