"Pre svega očuvati većinu sa DS"

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš odbacio je navode da ta partija tajno pregovara sa SNS o saradnji u Pokrajini.

Izvor: Beta

Petak, 29.08.2014.

23:23

Default images

"Ne krijemo i ni na koji način nismo krili da smo spremni da razgovaramo sa SNS-om, ali prvo i pre svega pokušaćemo sa demokratama da sačuvamo većinu", rekao je Kostreš za Politiku.

On je najavio da će se spremnost Demokratske stranke (DS) da se prilagodi LSV-u videti na sledećoj sednici Skupštine Vojvodine, pošto će ligaši predložiti dve tačke dnevnog reda: o ustavnom položaju Pokrajine i o NIS-u.

Kostreš je ocenio da politička situacija u Vojvodini "ima tendenciju pogoršanja", a uzrok tome je, po njegovim rečima, sukob DS i Nove demokratske stranke, i to što se posle razgovora SNS i Saveza vojvodjanskih Madjara ne zna "da li je SVM deo većine ili sa SNS radi na formiranju nove većine".

Upitan da prokomentariše glasine da se traži povlačenje Bojana Pajtića s čela Vlade Vojvodine, zamenik predsednika LSV kaže da će se o kadrovskim pitanjima razgovarati ako se postigne "dogovor oko političkih principa".

Za Ligu je, kaže Kostreš, prihvatljiva i vlada svih parlamentarnih stranaka, ali LSV neće odustati od svojih programskih načela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: