"Srbija sve važniji partner"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da Srbija postaje sve važniji partner i da je ohrabrujuća poseta premijera Aleksandra Vučića Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

09:45

Default images

Stefanović je ukazao da je od suseda Srbije izražena podrška projektima kao što je pruga od Beograda ka Sarajevu, autoput, odnosno završetak koridora ka Crnoj Gori i autoput Beograd - Priština.

"Želimo da izgradimo moćnu i putnu infrastrukturu, koja će pomoći transport naše robe", najavio je Stefanović u Jutarnjem programu TV Pink.

On je naglasio da je akcenat na ekonomiji i kontinuiranom zapošljavanju, da je cilj podizanje gradjevinske industrije, da postoji šansa u poljoprivredi, da se mora negovati privatni sektor koji puni budžet i ukazao da već pet meseci za redom opada nezaposlenost, jer vladine mere daju rezultate.

Stefanović je istakao da je Srbija na putu ka EU, ali da želi da saradjuje sa Ruskom Federacijom.

Ministar unutrašnjih poslova je, uoči današnjeg potpisivanja Deklaracije o nestalim licima u Mostaru, rekao da u toj oblasti ima mnogo nasledjenih problema, ali da policija maksimalno radi svoj posao i sve slučajeve otkriva rekordnom brzinom.

Stefanović je najavio da sve porodice nestalih lica u prošlim vremenima, prilikom progonstva Srba iz Krajine i BiH, imaju pravo da znaju šta se dogodilo sa njihovim najbližima i apelovao na javnost da dozvoli da policija uradi svoj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: