Nigerija: Lekar preminuo od ebole

U luci Port Harkort na jugoistoku zemlje jedan lekar je preminuo od ebole, što je prvi slučaj širenja te bolesti izvan najvećeg nigerijskog grada Lagosa

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

11:41

Default images

Nigerijski ministar zdravlja Onjebuči Čukvu izjavio je da je lekar preminuo 22. avgusta, pošto se ebolom zarazio od jednog pacijenta, prenela je agencija AFP. Taj pacijent se prethodno zarazio ebolom pošto je došao u kontakt sa Liberijcem koji je prvi doneo taj virus u Nigeriju, a preminuo je 25. jula u jednoj bolnici u Lagosu.

"Nakon što je lekareva žena prijavila njegovu smrt sledećeg dana, slučaj je detaljno ispitan, a laboratorijski nalazi su pokazali da je lekar preminuo od ebole", rekao je ministar u obraćanju novinarima u Abudži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: