Donjeck granatiran, stradali civili

Najmanje 11 ljudi je poginulo u granatiranju Donjecka, saopštilo je danas lokalno stanovništvo.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

11:17

Default images

Ukrajinska vojska je granatama nanela veliku štetu gradskoj bolnici u sredu uveče, prenela je agencija Itar Tas s.

Ukrajinski avion nadleće Donjeck od ranog jutra, a očevici su rekli da je avion dostavio neki tovar ukrajinskim snagama bezbednosti, koje su blokirane na području aerodroma.

Tokom noći, ukrajinska vojska je granatirala stambene zgrade u dva gradska distrikta, a jedna granata je pogodila školu i kancelariju matičara.

U Donjecku je otežano funkcionisanje komunikacione mreže kao i snabdevanje vodom u nekim distriktima.

Stanovništvo očekuje nove vazdušne udare tokom dana, jer ukrajinska vojska izvodi žestoke napade za vreme pravoslavnih praznika, a danas je Uspenje Presvete Bogorodice, navela je ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: