Zvečan: Nožem ubio mladića

Sa više uboda kuhinjskim nožem u predelu vrata i grudi, u noći između srede i četvrtka, u selu Žerovnica kod Zvečana, ubijen je Miljan Mitrović (36).

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 28.08.2014.

21:13

Default images

Njega je, kako se sumnja, ubio Dragoslav Milović (54) u svojoj kući u ovom selu. Ubica je ubrzo uhapšen, a, kako je "Novostima" potvrđeno, u njegovom domu je pronađen i kuhinjski nož kojim je, najverovatnije počinio zločin.

Šta je prethodilo zločinu, koji je potresao žitelje ovog sela, niko sa sigurnošću nije mogao da kaže. Prema nezvaničnim informacija do kojih su došle "Novosti", Miljan i Dragoslav, upoznali su nekoliko sati ranije u kafani u centru Kosovske Mitrovice, u kojoj je Milović proveo veći deo dana.

"Nakon popijene veće količine alkohola, krenuli su u dom Milovića u selu Žerovnica, kako bi nastavili druženje. U jednom trenutku, Milović je otišao do toaleta, a kada se vratio, navodno je primetio da mu nema novčanika sa dokumentima i 1.500 evra", navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. "Došlo je do svađe, u kojoj je Milović optužio Mitrovića da mu je ukrao novčanik i novac, nakon čega je potegao kuhinjski nož i naneo mu više smrtonosnih povreda".

Milović je odmah posle zločina pozvao Hitnu pomoć i policiju, kojoj se predao bez opiranja.

Porodica Mitrović živela je u selu Mijaliće nadomak Vučitrna do 1999. godine kada su, zajedno sa hiljadama prognanih Srba, morali da napuste dom. Ubijeni Miljan bio je kidnapovan u neposrednoj blizini svoje kuće, kada se vraćao sa odsluženog vojnog roka. Nakon oslobađanja, utočište su pronašli u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je mladić živeo, sve do kobne večeri.

Osumnjičeni Dragoslav Milović živeo je duže vreme u Holandiji, odakle se u rodni kraj vratio početkom ove godine.

Učestale nesreće

Od početka godine ovo je drugo ubistvo na severu Kosova, a 13. nasilni smrtni slučaj.

U saobraćajnim nesrećama život su izgubili N. V. (21), zatim petočlana porodica Vučinić iz sela Vuča kod Leposavića i četiri momka iz Kosovske Mitrovice koji su sredinom jula stradali u sudaru dva glisera na jezeru Gazivode.

Krajem aprila, u jednom stanu u severnom delu Kosovske Mitrovice, brutalno je ubijena devojka I. V., dok se, početkom maja, u reci Banjska u istoimenom mestu udavila trogodišnja devojčica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: