7 uhapšeno zbog štete u Centrosremu

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba prilikom privatizacije danas je uhapšeno 7 osoba koje se sumnjiče da su oštetile preduzeće "Centrosrem".

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.08.2014.

15:24

Default images

Oni se terete da su sebi nezakonito pribavile korist od oko milion evra.

Kako je navedeno u saopštenju policije, uhapšeni su D.Č., R.DJ., Ž.Č., M.L., B.M., Ž.S., odgovorna lica u "Centrosrem prometu" i "Centrosrem tekstilu" iz Stare Pazove i M.S. direktor firme "Pionir petrol".

Uhapšeni R.DJ. je bio i suvlasnik firme "MM 99", dok je Ž.S. bio suvlasnik firme "Pionir petrol". Oni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, zloupotrebe ovlašćenja u privredi i gradjenje bez gradjevinske dozvole.
Policija je saopštila da se oni sumnjiče da su u periodu od 2005. do 2012. godine, bez odluke skupštine akcionara privrednog društva "Centrosrem promet", izvršili prodaju, ili izdali u zakup sebi kao fizičkim licima ili svojim privrednim društvima, ukupno 14 poslovnih objekata, po neuporedivo nižim cenama od tržišnih.
Te objekte su oni kao novi vlasnici izdavali u zakup, ili ih prodavali bankarskim organizacijama i trgovinskim lancima po tržišnim cenama.
"Proverama je utvrdjeno da su sredstvima ovih firmi, nabavljana i luksuzna vozila koja su koristili osumnjičeni i članovi njihovih porodica i da su troškovi održavanja ovih vozila, finansirani sredstvima pomenutih firmi", navodi se u saopštenju policije.
Na taj način oni su za sebe i svojim privrednim društvima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 112.541.057 dinara (preko 1.000.000 eura), a na štetu privatizovanih privrednih društava "Centrosrem tekstil" i "Centrosrem promet", kao i manjinske akcionare.
Osumnjičeni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.
Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo je predložilo pritvor za D.Č, R.DJ. i Ž.Č, a ostalim osumnjičenima izrečena je mera "zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa odredjenim licem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: