U Berlinu zbog efikasnosti reformi

Profesor Ivo Visković izjavio je da je želja Nemačke da očuva stabilnost regiona u trenutku kada se otvorila velika kriza na samoj granici, obodu EU, u Ukrajini

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

22:37

Default images

Visković, profesor Fakulteta političkih nauka i nekadašnji ambasador u Berlinu, ocenio je da je konferencija u Berlinu pokušaj da se konačno dođe do efikasnosti u radu.

On je u emisiji OKO na RTS-u rekao i da je konferencija u Berlinu pokušaj da se konačno dođe do efikasnosti u radu jer, kako kaže, većina skupova ima deklarativni karater sa kojih se izdaju saopštenja i dobre ideje, ali u realizaciji ne bude ništa.

''U skladu sa nemačkim principom da se radi konkretno i efikasno oni su zamislili jedan sistem u četvorogodišnjem ciklusu u kojem će se oročiti postizanje rezultata na četiri godine'', rekao je za RTS Visković.

Ocenjujući da je to mudro jer se ne može za godinu, dve ništa uraditi, on je istakao da su četiri godine realni rok da se reforme i promene naprave.

''Sistem je zamisljen da se godišnje sastaju. Sledeći godine konferencija će biti u Austriji, 2016. u Francuskoj, 2017. najverovatinije u Holandiji, a 2018. ponovo u Berlinu'', rekao je Visković.

Na pitanje odakle toliko interesovanje Nemačke za zemlje zapadnog Balkana, bivši ambasador u Berlinu je rekao da ima nekoliko razloga, a da je prvi želja Nemačka da očuva stabilnost regiona u trenutku kada se otvorila velika kriza na samom obodu EU, u Ukrajni, čiji je ishod neizvestan i može da se pretvori u nešto vrlo ozbiljno, konflikt

''Njima sigurno ne odgovara da se bilo gde unutar Evrope, a posebno u osetljivom regionu kakav je zapadni Balkan dogodi nesto što bi izmaklo kontroli'', zaključio je Visković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: