Srbija sa lokalnim liderima u Pragu

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak predvodi srpsku delegaciju na drugom "Sastanku lokalnih lidera" u Pragu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

13:08

Default images

Na sastanku se govori o zaštiti životne sredine i razvoju zelenih tehnologija, kao i o ulasku kineskih kompanija na tržišta Centralne i Istočne Evrope.

U delegaciji Srbije su predstavnici grada Vranja, Leskovca, Sremske Mitrovice i Novog Sada, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave.

Na panelu posvećenom ulasku kineskih kompanija na tržišta Centralne i Istočne Evrope, prikazana je zajednička prezentacija gradova i opština Srbije.

"Prisustvo predstavnika Srbije je od posebnog značaja, s obzirom na to da se kandidovala za domaćina ministarske konferencije naredne godine", navedeno je u saopštenju.

Kineski vicepremijer Zhang Gaoli kao dobre primere rezlutata saradnje Kine sa centralnom i istočnom Evropom projekte pruge Beograd - Budimpešta, most preko Dunava u Beogradu i rekonstrukciju pruge Skoplje-Beograd.

Centralne teme sastanka su i razvoj u zapadnom delu Kine, moguća saradnja sa zemljama centralne i istočne Evrope, saradnja u oblasti obrazovanja, kulture, kulturne industrije i turističke industrije.

Kako je saopšteno, Bošnjak je posetio i Ministarstvo regionalnog razvoja Češke, čiji su eksperti posetili Srbiju nakon majskih poplava i stavili na raspolaganje svoju ekspertizu u prevenciji elementarnih nepogoda.

Istovremeno, u Pragu je organizovan i Kineski investicioni forum na kojem delegaciju privrednih društava predvodi grad Beograd.

Očekuje se više od 500 zvanica iz 15 provincija Kine kao i više od 500 zvanica iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, koje će predstaviti svoje privredne potencijale i podsticaje za ulazek kineskih kompanija na lokalna tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: