Asad formirao novu vladu

Predsednik Sirije Bašar al-Asad, formirao je novu vladu, dva meseca pošto je ponovo izabran za šefa države, ostavivši ključne ministre na istim položajima.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

20:11

Default images

U novoj vladi našlo se 11 novih ministara, ali su u njoj ostali premijer Vael al-Halaki, šef diplomatije Valid Mualem i ministar odbrane, general Fad al-Freidž.

Na dosadašnjim položajima ostali su i ministri unutrašnjih poslova, pravde, religijskih pitanja i predsedničkih poslova, preneo je AFP.

Među novim ministrima je i Hasan al-Nuri, postavljen za ministra za administrativni razvoj, pošto je, na predsedničkim izborima 3. juna ove godine, izgubio od Asada.

Asad je, s osvojenih 88,7 odsto glasova, pobedio na predsedničkim izborima, prvim u Siriji na kojim je učestvovalo više kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: