RUS padobranci: Nismo znali gde smo

Zarobljeni ruski padobranci u Ukrajini rekli su da su bili na rutinskom treningu i da nisu shvatili da se nalaze na ukrajinskoj teritoriji dok nisu privedeni.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

18:16

Default images

Kijev je optužio ruske vojnike da su bili na "specijalnom zadatku" i da su pomagali proruskim snagama u istočnoj Ukrajini.

Devet od 10 zarobljenih ruskih padobranaca ispričalo je na konferenciji za novinare u Kijevu da su dobili vrlo malo informacija pre nego što su krenuli u izviđanje i da nisu imali prethodno borbeno iskustvo.

"Nismo uopšte informisani. Nismo znali da li smo se izgubili, poslati smo tamo, mi nismo znali put niti gde idemo", rekao je Ivan Romancev.

Deseti vojnik je ranjen i nalazi se u bolnici.

"Shvatili smo da smo na ukrajinskoj teritoriji kada smo ušli u bazu, kada smo zarobljeni i oni su nam objasnili da se nalazimo na ukrajinskoj teritoriji", ispričao je Vladimir Savostejev.

Na osnovu njihovih odgovora nije bilo jasno da li su im nadređeni u ruskoj vojsci dali naredbu da pređu granicu.

"Mnogo puta smo išli na obuku poput ove. Radili smo isto što i svaki put. Jedina razlika je u tome što su one održane na različitim mestima", naveo je Savostajev.

Oni su privedeni u ponedeljak s ličnim dokumentima i oružjem u Donjeckoj oblasti u istočnoj Ukrajini.

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini prešli su ukrajinsku granicu greškom, saopštio je izvor u ruskom ministarstvu odbrane, prenose Rojters i RIA novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: