Pao vojni avion SAD, traži se pilot

Avion američke avijacije tipa F-15 srušio se u zapadnom delu savezne države Virdžinija u sredu ujutru, a za sada nema podataka o žrtvama.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

17:10

Default images

Letelica je u 9.00 po lokalnom vremenu pala u šumovite predele, u oblasti koja je 180 kilometara daleko od glavnog grada, Vašingtona.

Neposredno potom, potvrđeno je da je u pitanju vojni avion, a proverom je utvrđeno da je u avionu bio samo pilot. Svedoci događaja naveli su da su primetili hrpu krhotina, dok pilot nije pronađen.

Avion je pripadao vojsci iz Masečusetsa, a državna policija Virdžinije navela je da je uputila spasilačke jedince u potragu za pilotom, za koga vojni zvaničnici smatraju da se katapultirao neposredno pre rušenja letelice.

Vazdušne snage SAD imaju oko 250 aviona tipa F-15, a cena jednog je oko 30 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: