Humanitarna pomoć stiže u Gazu

Konvoj sa humanitarnom pomoći je prvi put posle 2007. godine prešao egipatsku granicu i ušao u pojas Gaze.

Izvor: Beta

Sreda, 27.08.2014.

15:09

Default images

Pomoć Svetskog programa za hranu je u Gazu doneo hranu za 150.000 ljudi, a 15.600 paketa prevezlo je 18 kamiona.

Tokom narednih dana očekuje se još jedan konvoj, a prema WFP ovo je prvi put od blokade Gaze, 2007. godine da je humanitarna pomoć stigla u tu kritičnu oblast.

"Veoma je važno što smo imali pristup pojasu Gaze iz različitih pravaca, uključujući i prelaz u Rafi kako bismo obezbedili stalan priliv pomoć u hrani za stanovništvo, veoma pogođeno nedavnim nasiljem", izjavio je zvaničnik WFP Mohamed Dijab.

Od početka sukoba u julu, WFP je obezbedio hranu za oko 350.000 ljudi u Gazi, a za nastavak tog programa pomoći za tri meseca potrebno je oko 70 miliona dolara.

Izrael je 2007. godine uveo blokadu Gazi pošto je na vlast došao radikalni palestinski pokret Hamas. Primirje u Gazi je uspostavljeno u utorak, posle 50 dana ratovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: