Oboleli od ebole beže iz karantina

Snage bezbednosti u Monroviji oružjem i suzavcem su rasterale ljude koji su ih gađali kamenicama u pokušaju da pobegnu iz karantina uvedenog zbog ebole.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

14:50

Default images

U okršaju koji se odigrao u četvrti pod karantinom ranjeno je najmanje četvoro ljudi, preneo je Rojters.

Epidemija ebole u zapadnoj Africi dosad je odnela više od 1.400 života, a preko 2.300 ljudi je zaraženo virusom.

Liberija je najteže pogođena zarazom, zbog čega su u toj zemlji proglašene vanredne mere, među kojima i zatvaranje prilaza glavnom gradu. Ebola se širi i u Sijera Leoneu i Gvineji, a zahvatila je i Nigeriju.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da zemlje pogođene epidemijom počinju da osećaju nestašicu goriva, hrane i osnovnih potrepština pošto su vazduhoplovne i pomorske kompanije suspendovale dolaske.

"Britiš ervejz" produžio je do 31. decembra suspenziju letova za Liberiju i Sijera Leone zbog zdravstvene situacije u tim zemljama. Letovi su prethodno bili obustavljeni do septembra.

Britanski avioprevoznik, koji je imao četiri leta nedeljno za Monroviju i Fritaun, ponudio je putnicima koji su već kupili karte refundiranje, promenu datuma leta ili promenu putanje.

Vlada Francuske pozvala je "Er Frans" da privremeno obustavi letove za Fritaun. Sindikat "Er Fransa", jedne od poslednjih kompanija čiji avioni još lete za područja pogodjena ebolom, pozvao je pre nekoliko dana svoje članove da odbiju letove za Gvineju, Sijera Leone i Nigeriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: