"Bez tajnih razgovora Rusije i SAD"

Rusko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo pisanje medija da su u Finskoj održani tajni razgovori predsednika Rusije i SAD u cilju rešenja krize u Ukrajini

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

13:30

Default images

"U vezi sa informacija o nekakvim tajnim pregovorima između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Ukrajine održanih na finskom ostrvu Boisto, želimo da izjavimo da radni sastanak nije tamo održan", navodi se saopštenju ruskog ministarstva.

U saopštenju se dodaje da, iako sastanak nije bio format konsultacija izmedju zvaničnih predstavnika dve zemlje, jedan od multilateralni kontakat (na nivou) ruskih i američkih nevladinih organizacija i akademskih društava jeste održan, navodi Itar Tas s.

"U naše ime (ruskog ministarstva) pozdravljamo namere javnih i akademskih društava da doprinesu rešavanju situacije na jugoistoku Ukrajine i da okončaju, što pre moguće, krvoproliće podstaknutih prinudnim merama vlasti iz Kijeva", saopštio je rusko ministarstvo.

I dodala da se "takva razmena mišljenja izmedju ruskih i američkih nevladinih stručnjaka redovno održavaju i o drugim pitanjima, takodje".

Predsednici Rusije i SAD održali su u junu na teritoriji Finske tajni sastanak na kojem su razgovarali o Ukrajini, izjavio je sinoć portparol finskog ministarstva inostranih poslova Vesa Hakinen za agenciju AP.

Hakinen je naveo je finsko ministarstvo pomoglo u organizaciji tajnog sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege Baraka Obame na ostrvu Boistu na jugu Finske, ali nije želeo da obelodani više detalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: