Nemačka podrška razgovorima RUS-UKR

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer pozdravio je susret predsednika Rusije i Ukrajine i naveo da se nada uskorom rešenju konflikta.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

13:29

Default images

On je istakao da se spirala eskalacije sukoba može zaustaviti, a da se političko rešenje može pronaći samo ukoliko su obe strane spremne da u direktnim razgovorima govore o svim problemima i otvorenim pitanjima, te da zajedno, uz obostrano poštovanje, rade na rešenju konflikta.

"Pozdravljam to što su predsednik Rusije Vladimir Putin i Ukrajine Petro Porošenko u Minsku razgovarali o krizi u istočnoj Ukrajini", rekao je Štajnmajer.

"Ključ za političko rešenje je obostrani prekid vatre i delotvorna kontrola zajedničke granice. Sada se zato odmah moraju nastaviti razgovori i usmeriti na to da se konkretni koraci dogovore i izradi plan, koji bi onda, takođe, bez odugovlačenja, odmah mogao biti primenjen", istakao je Štajnmajer.

Šef nemačke diplomatije je, takođe, izjavio da se čini sve što se može, kako se novouspostavljena nit razgovora ne bi pokidala.

Putin i Porošenko su se prvi put od početka krize u Ukrajini susreli u Minsku, ali su razgovori vođeni na multilateralnom nivou, međutim Porošenko je najavio da bi uskoro trebalo da se sretne “oči u oči“ sa ruskim kolegom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: