U Gazi mirno nakon primirja

U pojasu Gaze poštuje primirje koje je juče postignuto u Kairu u posrednim pregovorima između Izraela i Palestinaca posle 50 dana sukoba.

Izvor: Beta

Sreda, 27.08.2014.

09:18

Default images

Izraelska vojska saopštila je rano jutros da nije bilo kršenja prekida vatre, koji je stupio na snagu juče u 19.00 po lokalnom vremenu.

Izraelski mediji prenose da se premijer Benjamin Netanjahu nije konsultovao sa svojim ministrima o prekidu vatre, pošto su se neki članovi njegovog kabineta otvoreno izjasnili za nastavak sukoba.

Od početka rata 8. jula u sukobima poginulo je preko 2.100 Palestinaca i 68 vojnika i civila sa izraelske strane.

Izraelska vojska pokrenula je ofanzivu 8. jula na pojas Gaze u nadi da neutrališe palestinski radikalni pokret Hamas koji vlada u tom delu palestinske teritorije i odakle ispaljuje rakete na jug Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: