Đurić: Fer suđenje Ivanoviću

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao da je veoma važno da suđenje lideru SDP Oliveru Ivanoviću bude pravično i fer i

Izvor: Beta

Sreda, 27.08.2014.

09:03

Default images

On je dodao da očekuje da će biti usvojen predlog odbrane kojim se traži još 30 dana za upoznavanje sa optužnicom i dokazima.

"Važno je da se ovaj postupak sprovodi na fer i pravičan način, da ne dodje do daljeg udaljavanja izmedju našeg naroda i institucija koji su nosioci pravosudja. Ceo ovaj proces signalizira koliko je neophodno da što pre budu uspostavljene nove pravosudne institucije", kazao je Đurić za Radio-telelviziju Srbije (RTS).

Djurić je juče prisustvovaopočetku sudjenja Ivanoviću, za koga je kazao da je u "vrlo borbenom raspoloženju" i da "održava dobro stanje duha".

Ivanović i još četvorica Srba se terete za ratne zločine i ubistva na Kosovu tokom 1999. godine.

Upitan o saradnji predstavnika Srba i misije Euleks, Djurić je odgovorio da pitanje nepoverenja mora da bude rešeno i da je vrlo odgovrno što su Srbi inicirali sastanak sa predstavnicima Euleksa.

"Očekujem da do tog sastanka dodje u najskorije vreme, jer pitanje nepoverenja mora da bude prevazidjeno, to je u našem interesu da rešimo", rekao je Djurić i dodao da na Euleksu "leži najveća odgovrnost za antagonizam".

Govoreći o formiranju vlasti na Kosovu, Djurić je kazao da očekuje da se nastave razgovori sa predstavnicma liste Srpska, jer bez njih neće biti moguće formirati vladu.

"Nema pokrajinske vlasti bez učešća predstavnika Srpske liste i onaj koga Srpska lista bude podržala biće premijer", poručio je Djurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: