Za ubistvo bebe - kućni zatvor

Subotičanka M.H. (19) osuđena je na godinu dana kućnog pritvora zbog ubistva svog tek rođenog deteta koje je počinila prošle godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

13:16

Default images

Sporazum o priznaju krivičnog dela, prema rečima portparola Osnovnog suda u Subotici Danijela Kovača, sklopili su okrivljena i Osnovno javno tužilaštvo, a sud ga je potvrdio, te je M.H. osuđena za izvršenje krivičnog dela ubistvo deteta pri porođaju.

Na osnovu toga, izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od godinu dana koja će se izvršiti tako što osuđena neće smeti da napušta prostorije u kojima stanuje.

Kovač je dodao da je tokom istražnog postupka utvrđeno da je okrivljena prilikom izvršenja krivičnog dela bila “bitno smanjeno sposobna da shvati značaj svog dela i da upravlja sa svojim postupcima“.

“Prilikom izvršenja ovog krivičnog dela okrivljena je bila u stanju poremećaja izazvanog porođajem. To su sve bile okolnosti koje su praktično dovele do kažnjavanja na ovaj način osuđene“, rekao je Kovač.

M.H. je uhapšena početkom oktobra u Subotici pod sumnjom da je, 22. septembra 2013. godine, nakon porođaja, lišila života novorođenče muškog pola.

Telo bebe pronađeno je u ulici Sonje Marinković, u kontejneru za smeće. Od tada, pa do hapšenja trajala je intenzivna akcija potrage za počiniocem ovog krivičnog dela, za koju je policija putem sredstava javnog informisanja tražila i pomoć građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: