Stan sa pogledom na šest traka

Stanari tri zgrade u Zemunu umesto parkinga ili zelene površine pod prozorima danima vide građevinske mašine, a kad one završe rad, tu će biti šest traka puta.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

16:31

Default images

Pored zgrada u Banatskoj 83 prolaziće kamioni, jer je tuda planirana trasa pristupne saobraćajnice za most Zemun-Borča.

Saobraćajnice za most će možda morati da budu sužene, jer ove zgrade imaju sve potrebne dozvole, a oko 80 ljudi iz ovih stanova nisu imali predstavu da će im jednog dana ispod prozora prolaziti teretni saobraćaj, iako je to odavno planirano.

"Nijednog momenta ni investitor od koga smo kupili stan, ni advokati koji su gledali papire, ni agencija koja nam je prodavala stan, niti je bilo ko upozorio, ni banke koje su kontrolisale kada su davale kredite, niko nas nije upozorio da je zgrada na samoj trasi magistralnog puta", kaže jedna stanarka.

Ovim problemom prvi su počeli da se bave novinari sajta Pištaljka, kojima je Ministarstvo za građevinu poručilo da "ne može snositi posledice nerešenih odnosa izazvanih određenim koruptivnim radnjama".

Prema Generalnom urbanističkom planu iz 2003. godine, već tada se znalo da će ovom trasom proći saobraćajnica.

"Zgrada je izgrađena 2010. godine, a 2011. je legalizovana. Zgrade su uknjižene, čini mi se, u aprilu 2012. godine. Svaka ima sve legalno, svi papiri su čisti, potpuno", kažu u Zemunu.

Očigledno je da ovde ništa nije čisto. Kada su se uselili, stanari su imali velika dvorišta, s mestima za parkiranje. Posle ovoga, uopšte neće imati kolski prilaz kućama, već će morati da kruže 6 km da bi ušli u svoj dom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: