Čotrić traži demarš Mađarskoj

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Čotrić zahteva od Vlade Srbije da uputu demarš Mađarskoj zbog skidanja zastava Srbije sa zgrada u Budimpešti.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

16:11

Default images

On je istakao da su nepoznati počinioci po treći put uklonili zastave Srbije i Evropske unije sa zgrade srpskih manjinskih institucija u glavnom gradu Mađarske.

"Očekujem da Vlada Srbije, posredstvom naše ambasade u glavnom gradu Mađarske uputi demarš mađarskoj Vladi, jer počinioci nijednom do sada nisu otkriveni i kažnjeni, a događaj je proizveo strah, uznemirenost i nelagodu kod pripadnika srpske zajednice u Budimpešti i Mađarskoj", istakao je Čotrić.

Član skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu istakao je da nijedan slučaj nije rasvetljen, uprkos tome što policija poseduje video snimke ovih incidenata, načinjene bezbednosnom kamerom koja se nalazi u neposrednoj blizini.

On je u izjavi dostavljenoj medijima napomenuo da su sa zgrade u budimpeštanskoj Nađmeze ulici u kojoj su smešteni Srpski kulturni i dokumentacioni centar, Srpsko pozorište u Mađarskoj i Srpske nedeljne novine nepoznata lica oštetila i držače u kojima su se zastave nalazile

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: